Malzemeler:
1.5 bardak suda bekletilmiş nohut*
1/2-1 demet maydonoz
1-2 yemek kaşığı labne (tercihe bağlı)
4-5+ yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 limon suyu
1/2 limon suyu
Tuz
Beyaz karabiber
Zeytinyağı oranı gözünüze fazla gibi görünürse normalde içine çılgınca tahin eklediğinizi ve tahini denklemden çıkardığımızda kalan boşluğu aklınıza getirin ve içiniz rahat olsun. Izgara sebzelerle ya da benzeri masum ve temiz besinlerle bir araya getirmeniz yeterli olacaktır.
Nohutları haşlayın. Yeterince soğuduktan sonra tüm malzemeleri mutfak robotundan geçirin ve aklınızı kaçırmaya hazırlanın. Ben en çok sade bir şekilde parmaklamayı ya da yukarıda önerdiğim gibi ızgara sebzelerin yanında servis etmeyi seviyorum.
Hot tips for hot chicks:
- Eve kuru nohut, barbunya vs. aldığım zaman 1 kg kurutulmuş bakliyatı dev bir kabın içinde içme suyunda ıslatarak bir gece bekletiyorum. Daha sonra 1-1.5 bardaklık porsiyonlar halinde buzluğa atıyorum. Ama haşlamadan. Yani kendime asla fazla iş çıkarmıyorum, mutfakta vakit geçirmek güzeldir ama hayatınızı mutfakta geçireceğinize gidip biraz Jade çalışsanız daha iyi değil mi? Böylece canım istediği anda ıslatılıp dondurulmuş nohutları buzluktan çıkarıp şak diye haşlıyorum ve dondurmadan önce ön haşlama yapmadığım için de aman erir mi, yamulur mu gibi bir derdim olmuyor.
O zaman Jade!
Jade denen hareket adını onu ilk kez yapan Jamilla Deville'in sahne adının ilk hecelerinden alıyor (Ja+De) ama aynı zamanda yeşil renkli bir değerli taş olan "Yeşim" anlamına da gelerek yeşil humusumuza ilham veriyor :)
Zorluk seviyesi PDC Level 5 olan Jade adlı hareketi çalışmak için Cleo the Hurricane'den küçük bir tutorial:
Rock the kitchen, burn the pole!
No comments:
Post a Comment