Monday, May 16, 2016

Eski dans ayakkabılarına yeni şekil..

Daha fazla pembe ayakkabıya ihtiyacımız var mı? İşte bu büyük bir muamma ve evrenin henüz açıklanamayan sırlarından biri. Neden? Çünkü her zaman daha pembe bir ayakkabı vardır: Ama bu mat değil şeffaf, tam egzotiğe göre... Ama bunun üstü şeffaf değil pembe... Ama bu 7 değil 8 inç... Vesaire vesaire...

Dans eden 12 prenses gizlice ormana gidiyor...


İmelda'nın koleksiyonu yaklaşık 3000 çift ayakkabıdan oluşuyordu...

Eğer Filipinler'in eski first lady'si Imelda Marcos kadar geniş bir ayakkabı koleksiyonuna sahip değilseniz ve özellikle de floorwork/egzotik meraklısıysanız ayakkabılarınız eskiyor demektir. Tıpkı "Dans Eden On İki Prenses" masalında olduğu gibi ki bu en sevdiğim masallardan biridir. Aslında eskimiş dans ayakkabılarında onca antrenman ve çalışmanın izlerini görmek hoşuma gider ve bu nedenle de ayakkabılarımdan birini sadece antrenman ve ders ayakkabısı olarak parçalayana kadar eskitirim. Ama boyası çıktıktan sonra çıplak kalan beyaz plastik görünümü hoşunuza gitmiyorsa DIY/Kendin-yap yöntemlerle ayakkabınıza şekil yapıp bir altı ay daha kullanabilirsiniz. Bu şekilde en azından fotoğraflarda uçları beyaz görünmeyecektir.

Tabii şekil kısmına gelmeden önce ayakkabıların formunu daha uzun süre korumak için de yapabileceğimiz bazı şeyler var:

1. Tabanların burun kısmını tıraşlamak

Pole dünyasının Hürrem Sultan'ı Alethea Austin'in tavsiyesine kulak verin ve yeni bir ayakkabı alır almaz tabanların burun kısmını maket bıçağıyla tıraşlayın. Böylece tabanı kalkmadan çok daha uzun süre kullanabildiğinizi görüp sevineceksiniz. Nasıl yapıldığını görmek için Alethea'nın videosunu izleyin: How To Save Your Pole Dance Stilettos.

Hürrem işi bilir...
2. Koruyucu bant yapıştırmak



Yukarıda koruyucu bant yapıştırdığım iki ayakkabıyı görüyorsunuz. Çok da belli olmuyor değil mi? Halk arasında DC Fix diye anılan ve annelerin çiçekli versiyonlarını mutfak raflarından eski şeker kutularına her yere yapıştırmaya bayıldığı bu bantların şeffaf versiyonunu kırtasiyede bulabilirsiniz. Önemli olan bantları ayakkabının kavislerine uygun parçalar halinde yerleştirip bükülebilir açılarda kesmek ve arada hava boşluğu bırakmamak. Dayanıklı olması için burun kısmında iki kat kullanabilirsiniz. Ve son olarak da fazlalık kısımları maket bıçağıyla ayakkabıya zarar vermeden kesip çıkaracaksınız. Nasıl yapıldığına dair biraz daha detaylı fotoğraflar aşağıda:






Eski ayakkabıya yeni şekil

Gelelim şekil kısmına. Koruyucu bantlar beyaz kısımların ortaya çıkmasını engelleyecek ve en azından beyaz alan genişliğini kısıtlayacaktır ama sonsuza kadar değil. Bu durumda ayakkabıyı hatıra olarak duvara asıp yenisini almayacaksanız bir altı ay daha kullanmak için boyamayı deneyebilirsiniz. Ayakkabıyı artık gözden çıkardığınıza göre hata yapsanız da bir şey kaybetmeyeceksiniz. 

Ben kendiminkilerin beyazlaşan kısımlarını önce mat pembe ojeyle boyadım, sonra üzerine eski ve kıymetli bir arkadaşımın hediye ettiği siyah/altın dağınık simli cilayı sürdüm ve son olarak da burun ve topuk kısmını yine koruyucu bantla kapladım. Tabii daha dayanıklı olması için burun kısmında yine iki kat bant kullandım. Sonuçlar aşağıda. Sahip olduğunuz en güzel ayakkabılar olmasa da en azından bir süre daha idare eder. Tabii sağ topuğu tamamen eriyene kadar :) Şimdi gidin ve parçalayın o ayakkabıları...



Eğer simli oje yarı yolda biterse kalan simlerin içine cila ekleyip devam edin...


No comments:

Post a Comment